Wijnkaart

Giovanni’s Brasschaat

In ons restaurant te Brasschaat bieden wij u elke dag een andere dagschotel.

Spumante wijnen

Lambrusco Bianco IGT (Ca’de’Medici) Emilia Romagna
(60% Lambrusco Marani, 40% Salamino) Witte strokleur met groene tinten. In de neus is hij fruitig. In de mond is hij zoet, fluwelig en licht geparfumeerd. De mousse is vluchtig. Ideaal bij voorgerechten, vis, schaal- en schelpdieren, kaas en fruit.
Lambrusco Rosato IGT (Ca’de’Medici) Emilia Romagna
(Lambrusco Maestri, Marani, Salamino) Een karakteristieke mousserende rosé, semi droog, natuurlijke fermentatie volgens de Charmat-methode. De kleur is intens roze. De smaak alsook het aroma is fris en fruitig.
Lambrusco Rosso Dolce DOC (Ca’de’Medici)
(Lambrusco Maestri, Salamino, Marani) Een heerlijk verfrissende zoete drank met een laag alcoholgehalte, perfect passend bij voorgerechten, gevulde pasta’s en pizza.

BIANCO (witte wijn)

La Tunella Pinot Grigio (witte wijn)
Deze kleur van deze La Tunella Pinot Grigio is intens strogeel, maar wordt intenser tijdens veroudering. De fruitige en geurige neus doet denken aan de warme broodkorst en het intense aroma van acaciabloemen en rijp tropisch fruit. In de mond bevestigt het de reuksensaties en is elegant, vol, matig zuur, met delicate tonen van gist. Het is een wijn met een sterke persoonlijkheid. Voorgerechten, hammen, vis en wit vlees. Uitstekend als aperitief.
Vermentino Di Sardegna
Het in 1899 in Sardinië opgerichte Agraria (wijnlandgoed) door de heren Sella (Inginieur) en Mosca (Advokaat) produceert al meer dan 130 jaar no nonsens wijn. Deze frisse Vermentino matcht met alles wat uit de zee komt maar is evengoed in z’n element met een stukje wit vlees.
Pecorino Terre degli Eremi
Abruzzo, halverwege de Italiaanse laars aan de Adriatische zee is misschien wel de meest ruige wijnregio van italië. Hier wordt van de Pecorino druif een droge wijn gemaakt die het uitstekend doet bij allerhande pastagerechten.
Gavi di Gavi
(100% cortese) medium-vol, medium-intens, droog, lekker fruitig, redelijk kruidig, heel mineraal, prominente zuren. Villa Sparina, geleid door Massimo Moccagatta, eert al vele jaren de cortesedruif, een van de meest karaktervolle witte druiven uit Piëmonte. Het domein lag trouwens mee aan de basis van de promotie van de appellatie Gavi – gebaseerd op de cortesedruif tot de felbegeerde DOCG-status
Vernaccia di san gimignano
Kenmerken van Vernaccia di San Gimignano Geografico DOCG:
Druivenras: Vernaccia. Kleur: Lichtgeel van kleur. Geur: Elegant en aromatisch met veel wit fruit en wat kruiden. Smaak: Verrassend fris en fruitig, met een goede structuur en een licht bitter dat de wijn wat kracht geeft.
Cent’are bianco grillo
Cent’Are Grillo is een witte wijn afkomstig uit Italië. De wijn wordt gemaakt van de druivensoort Grillo. Je proeft een heerlijk, frisse smaak met tonen van bloemen en. Cent’Are Grillo heeft een alcoholpercentage van 12,5%.
Orvieto classico rocca delle macie
(50% Trebbiano Toscano, 20% Grechetto, 20% Verdello, 10% Malvasia Toscana) De kleur is strogeel met groene tinten. In de neus is hij fruitig. In de mond is hij droog met een goede aciditeit. Ideaal bij visgerechten, wit vlees of groenten

ROSATO (rosê wijn)

Bardolino Chiaretto Classico DOC (Fabiano) Veneto
(65% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara, 5% Rossignola)
Hij heeft een lichtroze kleur en fruitige aroma’s die doen denken aan rode bessen en frambozen. De smaak is zacht, fris en fruitig. Een eenvoudige structuur met fruitige impressies. De perfecte wijn bij pizza’s, pastasalade en gevogelte.
Il Medaglione Rosato Salento IGT (Leone De Castris) Puglia
(100% Negroamaro)
Kersenrode kleur, fruitige en bloemige neus. In de mond is hij fris en aangenaam. Ideaal als aperitief, met soepen, pasta’s en voorgerechten.
Primitivo Rosato Tor Del Colle
Deze heerlijke “Rosato” uit Puglia (het hieltje van de Italiaanse laars) wordt gemaakt van de Primitivo en is met een zijn fijne bloemen-aromas de ideale begeleider bij zuiderse keuken.
Medaglione Rosato negramaro
Deze zachte roze rosé heeft een neus van geranium en roos gecombineerd met aardbeien en kersen. De alcohol van de wijn is in balans met zijn delicate smaken en lichte heldere frisheid, elegantie en persistentie.
Five Roses (allereerste rosé gemaakt in Italië !!)
Five roses is de eerste in flessen gebottelde rosé van de negroamaro, absolute wereldtop! De geur van aardbeien, bosbessen en rode bessen sieren deze topwijn. Fruitig, harmonisch, droog, met frisse zuren en een mooie structuur. Prettige, sappige afdronk, ideaal bij vis, vissoep, gekookt of wit vlees, groenten en pasta’s.

ROSSO (rode wijn)

Chianti Classico DOCG (Rocca delle Macìe) Toscana
(95% Sangiovese, 5% Merlot)
De kleur is helder robijnrood, fruitig met een zweem van kruidigheid door het bewaren in houten vaten. In de mond is hij fruitig en goed gestructureerd met een goede aromatische persistentie. Ideaal bij pasta- en vleesgerechten.
Villa Santera Primitivo di Manduria DOC (Leone De Castris) Puglia
(100% Primitivo di Manduria) Deze wijn is donkerrood tot paars. De neus heeft een rijke geur en vertoont fruitige noten van. pruimen en kersen, maar ook een kruidige toets van gember en vanille. In de mond is hij zacht, warm en vol. Uitstekend bij gegrild vlees, heerlijk met pasta, ragouts en oude kazen.
Salice Salentino Rosso Riserva DOC (Leone De Castris) Puglia
(90% Negroamaro, 10% Malvasia Nera di Lecce) Een intense rode kleur, neigend naar granaatrood. In de neus beleeft men een fruitige sensatie van bramen en zwarte kers, noties van basilicum en zoete specerijen ten gevolge van de rijping in eiken vaten gedurende 12 maanden. Een zachte en gebalanceerde smaak met evenwichtige tannine en lange afdronk. Ideaal bij lamskoteletten, pasta’s en escalope.
Montepulciano d’Abruzzo
Aan de Adreatische zee op gelijke hoogte met Rome,wordt in de Agraria “Tor Del Colle” deze Montepulciano gevinifeerd. Deze soepele wijn komt helemaal tot z’n recht bij zowel pasta’s, pizza als een lekker stukje vlees.
Barbera d’alba superiore
100% Barbera. Intense, robijnrode kleur. Geurt in de neus naar wilde pruimen en chocolade. Krachtig mondgevoel met aroma’s van vers fruit en goed uitgebalanceerde tannines.
Cent’are Rosso nero d’avola
Cent’are Nero d’Avola is een rode wijn afkomstig uit Italië. De wijn wordt gemaakt van de druivensoort Nero d’Avola. Vervolgens heeft de wijn 6 maanden gerijpt op houten vaten en nog 6 maanden in de fles zelf. Het aroma die in de neus naar bovenkomt, is rijk met tonen van.
Principe di Corleone Rosso
“Rosso Corleone”, geboren in 1989, is misschien wel een van de eerste rode wijnen die Nero d’Avola bekend en gewaardeerd maakte in de wereld. Gerijpt in eikenhouten vaten gedurende ongeveer 8 maanden, heeft het een geweldige structuur gemaakt van verschillende druivensoorten: Nero d’Avola 50%, Merlot 30%, Cabernet Sauvignon 20%.
© 2024 Giovanni’s | Winkelcentrum Patio donk | Donksesteenweg 212 | 2930 Brasschaat | Website by Procor | GDPR